Geografispel

Bra och lärorika Geografispel

  • admin 

Är du intresserad av ämnet geografi, eller vill förbättra dina namngeografiska kunskaper? Då är geografispel ett utmärkt hjälpmedel. Det finns en uppsjö av olika spel, både i ett mer klassiskt format och på nätet. Geografispel online är ofta i form av appar där du kan testa och förbättra dina kunskaper om världens länder. Klassiska bordsspel med geografi som tema finns i format som passar alla åldrar.

I det här inlägget ska vi både titta på geografispel spel i mobilen och klassiska sällskapsspel som handlar om geografi. Vi har gjort en djupdykning i ämnet för att presentera våra favoriter.

Spel i mobilen som handlar om geografi

Ett av de populära spel som ofta används i undervisning är Seterra. Spelet kan spelas både från datorn och som spel i mobilen. Upplägget är enkelt det gäller att klicka på rätt länder, flaggor eller hav.

När det kommer till geografispel i mobilen finns det även en mängd spelautomater med temat, ett exempel är Around the world Slot. Om du föredrar frågesport finns det många appar, en som vi fastnade för är Världens Geografi. Appen finns i dagsläget dessvärre endast för iPhone.

Klassiska geografispel

Geografi är ett brett ämne och det finns en mängd sällskapsspel som behandlar temat. Några populära sällskapsspel som vi kan rekommendera är:

  • Ticket to Ride – vem hinner resa till flest destinationer?
  • Flaggspectrum – lär dig allt om världens flaggor
  • Sverigespelet – ett spel med frågor om svensk geografi

Spel om geografi för all åldrar

Oavsett om du söker geografispel online eller bordsspel så kan du enkelt finna passande varianter såväl för stora som små. En uppskattad introduktion för de allra yngsta är spel av memory-typ. Det finns en uppsjö av varianter med flaggor och länder.

Sällskapsspel för de lite äldre tar med deltagarna på fantasifulla äventyr där de t ex jagar diamanter eller kämpar om att komma först till ett visst resmål. Söker du ett lite mer utmanande geografispel online? Då kan du med fördel leta efter kartövningsappar. Nivåerna blir gradvis svårare och även du som redan är en expert utmanas.